Somlo Spirit

Bejelentkezés

Ha elfelejtette a jelszavát, ide kattinva kérhet újat.
Mégse

Regisztráció

Regisztrált már nálunk? Ha igen, ide kattintva bejelentkezhet!
Mégse

Italaink fogyasztását 18 éven aluliaknak nem ajánljuk.


Elmúlt már 18 éves?

Sajtófigyelő

A Somlói

Forrás: borsevik.hu

A NagySomlói Borvidék Hegyközsége 2014. nyarán alapított egy nonprofit Kft-t a legnagyobb somlói borászatok vezetésével, amely a közös marketing kommunikáció működtetésére, közösségi programok finanszírozására és összefogására helyezi a fő hangsúlyt. A marketingkampány nyitó rendezvényére került sor február közepén Somlói borvidéken, ekkor A Somlóért Nonprofit Kft. ügyvezetője Fehér Péter, aki egyben egyik vendéglátónk: a Somló Spirit Pálinkaház tulajdonosa is, elmondta, a kétévesre tervezett marketing kommunikáció egyik fő célja, hogy a borvidék népszerűségét méltó szintre emelje: Somlót visszahelyezni a Magyarország turisztikai és bortérképére.

Elolvasom A Somlói

A legkisebb borvidék a legnagyobb kincsek között

Forrás: origo.hu

Magyarország legkisebb borvidéke, nászéjszakák bora, juhfark, tanúhegy… ezek jutnak eszünkbe először, ha Somló nevét halljuk. Mit kell tudni ezeken kívül a varázslatos borvidékünkről? Mindössze 550 hektáron terül el...

Elolvasom A legkisebb borvidék a legnagyobb kincsek között

Ultramodern pálinkaház a Somló lábánál

Forrás: turizmus.com

A Somló-hegyet eddig főleg borairól, elsősorban a juhfarkról ismertük, pedig újabban a Spirit Pálinkaház miatt is érdemes oda ellátogatni. Erről győződhettek meg a napokban rendezett szakmai túra résztvevői is...

Elolvasom Ultramodern pálinkaház a Somló lábánál

Jó bornak, így a Somlainak is kell a cégér

Forrás: infoajka.hu

A Somló Spirit Pálinkaház adott otthont a tegnap megrendezésre kerülő somlói bormarketing stratégiáról szóló bemutatónak. A tavalyi év nyarán a hegyközség szervezésében a legnagyobb somlói borászatok vezetésével összefogás indult el a Somlón a közös marketing kommunikáció működtetésére. A bemutató célja a Somló borászati, gasztronómiai, műemléki és tájvédelmi értékeinek megismertetése egy kétéves marketingprogram segítségével.

Elolvasom Jó bornak, így a Somlainak is kell a cégér

Kincses birodalom a föld alatt

Somló várának udvarában van egy hetven méter mély kút, annak az alján a kövek alatt lakik egy öreg manó. Ennek a kútnak a vize minden hetedik évben kiszárad, akkor lehet lemenni a mélyére. Odalenn a kincseskamra kapuját hétévente a hetedik hónap hetedik napján nyitja ki a szigorú, fehérszakállú apó. Belépni azonban még akkor is veszéllyel jár, különösen, ha öklét mutogatja az öregúr: a látogató akkor bizony menthetetlenül a kövek és a víz alatt végzi. Csak ha jó kedve van, és a pipájával int, akkor juthatunk a kincsek közelébe. Nem ismerünk ma senkit, akinek intett volna. Vagy talán mégis?

Elolvasom Kincses birodalom a föld alatt

Fehér Péter, Simon Miklós, Somló Spirit Kft.

Interjúalanyaimmal egyetemben vallom, hogy egy jó pálinka bármely nemzetközi szeszesitallal felveszi a versenyt. Ahogy mostani inerjúalanyaimtól hallottam, a recept nagyon egyszerű: “... műhelytitkok nincsnenek. jól kell csinálni, jó alapanyagokból, igényesen.”

Elolvasom Fehér Péter, Simon Miklós, Somló Spirit Kft.

Főzde

A Balaton-felvidék vulkanikus kúpjaival egyidős hegy a hagyomány szerint a rajta vöröslő somról kapta a nevét.

Tovább

Kóstolóház

Az igazi minőségi italhoz hibátlan, kitűnő minőségű alapanyagra van szükség.

Tovább

Kínálatunkból