A Somlói
A NagySomlói Borvidék Hegyközsége 2014. nyarán alapított egy nonprofit Kft-t a legnagyobb somlói borászatok vezetésével, amely a közös marketing kommunikáció működtetésére, közösségi programok finanszírozására és összefogására helyezi a fő hangsúlyt.
A marketingkampány nyitó rendezvényére került sor február közepén Somlói borvidéken, ekkor A Somlóért Nonprofit Kft. ügyvezetője Fehér Péter, aki egyben egyik vendéglátónk: a Somló Spirit Pálinkaház tulajdonosa is, elmondta, a kétévesre tervezett marketing kommunikáció egyik fő célja, hogy a borvidék népszerűségét méltó szintre emelje: Somlót visszahelyezni a Magyarország turisztikai és bortérképére.
Elolvasom
A legkisebb borvidék a legnagyobb kincsek között
Magyarország legkisebb borvidéke, nászéjszakák bora, juhfark, tanúhegy… ezek jutnak eszünkbe először, ha Somló nevét halljuk. Mit kell tudni ezeken kívül a varázslatos borvidékünkről?
Mindössze 550 hektáron terül el...
Elolvasom
Ultramodern pálinkaház a Somló lábánál
A Somló-hegyet eddig főleg borairól, elsősorban a juhfarkról ismertük, pedig újabban a Spirit Pálinkaház miatt is érdemes oda ellátogatni. Erről győződhettek meg a napokban rendezett szakmai túra résztvevői is...
Elolvasom
Jó bornak, így a Somlainak is kell a cégér
A Somló Spirit Pálinkaház adott otthont a tegnap megrendezésre kerülő somlói bormarketing stratégiáról szóló bemutatónak. A tavalyi év nyarán a hegyközség szervezésében a legnagyobb somlói borászatok vezetésével összefogás indult el a Somlón a közös marketing kommunikáció működtetésére. A bemutató célja a Somló borászati, gasztronómiai, műemléki és tájvédelmi értékeinek megismertetése egy kétéves marketingprogram segítségével.
Elolvasom
Kincses birodalom a föld alatt
Somló várának udvarában van egy
hetven méter mély kút, annak az
alján a kövek alatt lakik egy öreg
manó. Ennek a kútnak a vize minden
hetedik évben kiszárad, akkor
lehet lemenni a mélyére. Odalenn a
kincseskamra kapuját hétévente a
hetedik hónap hetedik napján nyitja
ki a szigorú, fehérszakállú apó.
Belépni azonban még akkor is veszéllyel
jár, különösen, ha öklét mutogatja
az öregúr: a látogató akkor
bizony menthetetlenül a kövek és a
víz alatt végzi. Csak ha jó kedve van,
és a pipájával int, akkor juthatunk a
kincsek közelébe.
Nem ismerünk ma senkit, akinek intett
volna.
Vagy talán mégis?
Elolvasom
Fehér Péter, Simon Miklós, Somló Spirit Kft.
Interjúalanyaimmal egyetemben vallom, hogy egy
jó pálinka bármely nemzetközi szeszesitallal felveszi
a versenyt. Ahogy mostani inerjúalanyaimtól hallottam,
a recept nagyon egyszerű: “... műhelytitkok
nincsnenek. jól kell csinálni, jó alapanyagokból, igényesen.”
Elolvasom